lørdag den 17. november 2007

Spindelvirvar.....indvendig med papir lavet af rødder.Skålen her er i størrelsen 37 cm. i diameter og ca. 26 cm. i højden. Udvendig har jeg lavet et mønster der svarer til mønsteret indvendigt....mønsteret er opstået ved, at jeg har lavet papir af rødder fra grønkålsplanten ( har også lavet papir af rødder fra majsplanten og fra porrer ) og forsøgt at genskabe det udenpå skålen.Skålen som jeg kalder Spindelvirvar, er bygget op af håndlavet bomuldsakvarel og mønsteret udenpå er skabt ved brug af snedkerlim og tjære.

3 kommentarer:

Benny sagde ...

Jeg må ha fat i en bog om papirskåle. Har du en anbefaling?

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Benny

Det kommer an på hvad det skal handle om....er det en der giver opskrift på hvordan man laver dem...eller en der bare viser en masse papirskåle...?

Og det er ikke fordi der findes så forfærdelig meget om emnet...

Der findes nogle bøger om papir..hvordan du laver dit eget papir og hvad du kan bruge det til..her er nogle eks. på hvordan du laver skåle...
Der er ikke så mange bøger om papirskåle decidewret..kender faktisk ikke nogle...men det som satte mig igang for efterhånden en del år siden...var en bog jeg lånte på biblioteket...med hovesagelige engelske kunstnere,tror jeg, der brugte papir på mange måder og her stødte jeg på nogle utroligt flotte skåle, hvor der blev brugt avispair og gips..og jeg prøvede..men det blev noget værre skidt...var så på en udstilling, hvor jeg så nogle flotte papirskåle udstillet af Pernille Reitz...hun havde en bog liggende, man kunne skrive sig, hvis man var interesseret i et kursus i papir og papirskåle m.m. og et år efter fik jeg brev og meldte mig på...her fik jeg mange gode fif til at lave dem...og har siden selv arbejdet videre og fundet min metode og mit udtryk...som forhåbentlig også ændrer sig og udvikles...elers går jeg på nettet og lader mig inspirere af keramik..anden kunst...alt hvad der siger mig noget..og jeg går meget på udstillinger..læser bøger...osv.

Men prøv at tjek Pernille Reitz på google..

Eller skriv igen, hvad det er du lige tænkte på..så finder jeg gerne nogle titler til dig, Benny !

Tak for interessen Anita

Benny sagde ...

Jeg arbejder selv lidt videre med emnet når/hvis jeg får tid.
Tak for info anita!