søndag den 13. juli 2008

Orla Jørgensen....Vævede kurve....geometrisk udtryk....


Str. 19,5 cm. i diameter og 12 cm. høj.

Orla Jørgensen, min mand, væver kurve. De er vævet i et stykke på en gobelinvæv og bliver derefter samlet via trendtrådene.
Disse nye kurve er lidt anderledes end de foregående...se her...da forskellige materialer er integreret i vævningen og på den måde bliver en del af kurven.

Str. er 13 cm. i diameter og 7½ cm. høj.


Str. er 17 cm. i diameter og 8½ cm. høj.


Her ses den sidste kurv indeni, hvor den vævede bund ses.

Materialet der væves med i disse kurve er finsk papirgarn, men Orla Jørgensen har også vævet med bark, kvikgræsrødder, engsiv, hør og kobbertråd.

6 kommentarer:

Helle Koed sagde ...

Hvor er de spændende! Det er da værker man aldrig har set før – ny er godt! :)
I et er et inspirerende par! ;)

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Helle!

tak for kommentaren.....og for dine søde bemærkninger....sender dem lige videre.....Orla går også med overvejelser om evt. at lave en blog eller en flickr-konto.....lige i øjeblikket har vi travlt med oprydning af et skur og nogle rum, der skal ordnes senere....og så tager oprydningen om sig...frem og tilbage mellem lossepladsen og alt det her i huset som skal ud....og vi rydder med hård hånd...det kan dog være lidt svært en gang iemllem....dilemmaer: skal jeg smide symaskinen ud eller hvad..jeg bruger den stort set aldrig ? men heldigvis er der et sted på den losseplads vi bruger, hvor man kan stille ting ind som folk kan tage med hjem....så er det lidt nemmere...den der med at så må vi se om der er nogen vi kan forære det til...så står det bare og fylder endnu engang.....men det kan være du kender det ?

Jan sagde ...

Hej Anita.

Lige en besked til Orla:

SE AT FÅ LAVET EN/FLICKR-konto.....

Faneme flot det der og meget specielt.

Faktiskt er I 2 specielle mennesker med specielle evner indenfor for hvert jeres "fag". Sjovt nok laver i begge 2 "noget rummeligt" / flerdimensionelt - er det tilfældigt ?

Men faneme flot - både Orla's og dit.

mvh
Jan

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Jan !

tusind tak for dine rigtig pæne og rosende ord...også lige fra Orla...tror også han vil lave sig en flickr-konto på et tidspunkt...

Jeg ved ikke om, det er tilfældigt, at vi lige laver noget tre-dimensionel, tror egentlig selv lidt at det er tilfældigt...men måske inspirerer vi lidt hinanden....
jeg har nu tidligere været mest til billeder.....været aktiv i en fotoklub hvor jeg lavede s/h billeder og dias og ellers malet og tegnet mest.....men det vigtigste er at udtrykke sig og finde det/de områder man interesserer sig for....og det kan også ændre sig med tiden....og nogle gange er det også lidt tilfældigt hvilke midler man har for hånden, hvad ting koster osv.
....men jeg tror Orla vil få brug for et sted til sine billeder af kurvene og få det oprettet...og dine ord skabte afgjort glæde...så tak for det...

Bharfot sagde ...

Fantastisk flott! Her fikk jeg straks utfordret mine begreper om hva en kurv kan være. Spesielt den første med tverrliggeren likte jeg godt. Komplimenter til mannen!!

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Oda!

tusind tak for de fine ord skulle jeg hilse og sige fra manden....Orla blev rigtig glad og jeg kan personligt også godt lide den øverste, den med tværliggeren...tak for kommentaren...ja hans kurve er ikke nødvendigvis funktionelle, selvom der måske godt kunne være plads på begge sider af tværliggerne...men de er nærmere tænkt som kunstnerisk udtryk...