søndag den 12. oktober 2008

stadig på vej....


....sådan skal det vende...indtil videre...jeg er stadig lidt i tvivl om ikke cirkelsiden fylder for meget....måske vil jeg lave endnu et slags panel ( a la det hvide område) for at mindske cirkeldelen...men der er langt igen og jeg er da også usikker på, hvor meget der får lov til at stå eller bliver dækket med nye lag...vi får se....10 kommentarer:

Jan sagde ...

Det er utroligt, så forskelligt et billede kan være, bare ved at vende det....

...og nogen gange opdager man så, at kunstnerens signatur/initialer/bomærke står på hovedet oppe i det ene hjørne ;-) . Det har jeg engang set. Mægtig morsomt.....og måske lidt pinligt for galleristen.

billedmager sagde ...

Til Jan ! Du skulle prøve at se værker af den tyske kunstner Georg Baseltz. Han vender bevidst nogle af sine billeder på hovedet, for at tvinge sit publikum til at kigge ekstra godt på hans værker.
Til Anita!
Det er sjovt at se udviklingen i dine malerier. Der ligger nogle slanger/rør foran og bag ved hinanden. Det er med til at skabe rum. Prøv at sætte cirkler på en side i paint i en farve og se hvad der sker. Du kunne f.eks vælge en rødlig eller kobolt blå. Sæt dig til at stirre på dette.
Jeg synes at dit cirkel billede minder mig om en lignende oplevelse jeg havde engang.

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Jan !

jeg er nu heller ikke 100% sikker på om det ikke skal vendes om igen...men foreløbig prøver jeg sådan her....måske er det noget helt andet, jeg skal have gjort ved det...vi får se...

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Anita !

tak for kommentaren...ja det giver lidt fornemmelse for rum når noget er foran og bagved hinanden....jeg er ikke helt med på hvad du mener med det sidste du skriver angående den anden side af maleriet ...den side med cirklerne ???

Jan sagde ...

Hej Anita.

Du kan også prøve at gøre som Wilhelm Bendz: Brug et spejl.

WB malede et maleri af sin kammerat Ditlev Blunck, som sidder og studere sit maleri i et spejl. I Guldalderen var det et ofte benyttet "trick" for at se "om kompositionen holdt".

Faktiskt er det en rigtig god ide. Jeg bruger det en gang imellem. Når man ser "sin frembringelse" i et spejl, så ser man ofte.....skal vi kalde det en anden balance....det er lidt svært at forklare; det skal prøves....og nogen finder man at tingene giver en skævhed eller anden virkning og man kan måske...kun måske...finde på at placere tingene anderledes...flytte rundt på det...

http://130.226.236.38/globus/optagelser/globus/40412628/img0073.jpg

Det sjove ved billedet er, at det billede Ditlev Blunck studerer i spejlet, er et af en af deres venner, Jørgen Sonne, som Blunck havde valgt at male....De sidder altså 3 kunstnere i samme værelse og ihvertfald 2 af dem har valgt at male en af de andre...

Jan sagde ...

Måske dette link virker bedre...

http://130.226.236.38/smkweb/VarkBillede.asp?objectid=4709

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Jan !

Kender godt billedet af Bendz....det er ikke noget jeg tror jeg kunne bruge. Jeg ville lave nok lave om på det flere gange alligevel...men et godt Guldalderbillede i øvrigt....

billedmager sagde ...

Ja det med cirklerne. Jeg har eksperimenteret med computer programmet i paint og lavet en bunke billeder med cirkler og farver.

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Jan !

skulle lige prøve dine links men kunne ikke få nogen af dem til at virke....men fandt lige selv et billede af Bendz ved at søge på ham...ved dog ikke om det var det de to links skulle henvise til....
jeg har også nogle gange lavet links, der så viser sig at være uduelige, underligt egentlig.....kender du det ?

Jan sagde ...

Ork ja - det hænder....men mærkeligt; nu kan jeg få begge links til at virke.....mystiskt...måske noget opdateringshalløj på SMK's server, der forhindrede forrige forsøg ?