søndag den 26. oktober 2008

Vådområdeprojektet Hornbæk enge...


her ses området nær diget ved Gudenåen ca. 2 km. fra motorvejen mod Nørreåen ved dens udløb i Gudenåen....her har vi vores robåd liggende.....på billedet har jeg Gudenåen bag mig og kigger op mod engen, hvor der ligger en stor bunke fældede træer....træer der har stået langs med diget mod åen og her hvor jeg står har der været en lille lund med træer og gyvelbuske..

her ses bunken med de fældede træer..

...her ses diget og man kan godt se, at der har kørt maskiner...


...diget...

3 kommentarer:

Jan sagde ...

Jeg går ud fra, at formålet er at genetablere gamle eng-arealer ? Håber det kommer til at virke efter hensigten. De steder jeg har set gen-etableret, har ihvertfald fået et andet og mere liv. Ved du om der bliver lavet ny bevoksning (træer og buske) hist og her ? Eller må det komme, der nu måtte komme....altså lade naturen råde.

Alt i alt, hvad synes du og Orla ?

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Orla og jeg synes det er fint.....der kommer helt sikkert flere fugle til området....mange vadefugle bl.a....mht. bevoksning er det vist ikke meningen at der skal laves nyt.....grundlæggende er det for at genetablere engene som du også nævner og det skulle mindske kvælstofudledningen i Gudenåen.....derudover ønsker man også at gøre plads til en masse fugle, der hører til i vådområder bl.a. er Aage V. Jensens fonde gået med i projektet og det er en god garanti for at der bliver et godt fugleliv i området, vil jeg mene.....kender du til områder i nærheden af dig selv, hvor man har lavet lignende projekter ?

Jan sagde ...

...arhhh....ikke lige i nærheden, selvom man dog oprenser og kraftigt beskærer nogen af moserne her i området. Men da jeg færdes rimeligt omkring i det ganske danske land, så ser man det jo ofte - dog mest ovre hos jer i Jylland. Det er jo der - i Jylland - de største menneskeskabte havarier af naturen jo er sket gennem tiderne og derfor også hos jer, at naturgenopretningen ses mest. Og apropos det med genopretning, så er der vist en del igang omkring Fiil Sø ved Henne(rne), som virker lovende for fremtiden. Og det glæder jeg mig til at se.

mvh
Jan

PS Du vandt desværre ikke nogen præmie i gæt-en-birder "ovre hos mig"......men det var tæt på ;-)