søndag den 9. november 2008

En rovfugl i mit grantræ...


Jeg tror det er en tårnfalk, der sidder der......men lidt svært at se....den sad der et godt stykke tid.....

6 kommentarer:

Helle K. sagde ...

Hvis jeg kommer kørende og der sidder en tårnfalk eller lign. rovfugl i et træ, så kaster jeg bilen ind til siden og nyder synet.

Hvor er du heldig.

Helle Koed sagde ...

Det gør jeg også...

Jeg ELSKER at se rovfuglene muse over markerne eller klog tomt ud i luften fra en pæl eller et træ!

Tårnfalken har de hurtigste vingetag man kan tænke sig, og alligvel står den HELT stille i luften. Det er fantastisk, og det er et fantastisk billede du har fået taget.

Jeg tror også det er en tårnfalk! :)

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Helle og Helle...

tak for kommentarerne.....ja en tårnfalk har nemlig den der adfærd med at stå stille i luften med meget hurtige vingeslag.....sådan er den nemmest at kende, synes jeg...sidder den stille langt fra så synes jeg det bliver sværere at se havd det er.....så er det noget med tegningen i fjerdragten og størrelsen....jeg elsker også at se på musvåger om vinteren, når de sætter sig på et hegn og særligt den der kaldes fjeldvågen der har lidt ekstra fjerdragt på benene...

Jan sagde ...

Mit "gæt" er også Tårnfalk..;-)

Den der Fjeldvåge du snakker om Anita, som har "lidt ekstra fjerdragt på benene" hed i gamle dage "Loddenbenet Musvåge" ....og nogen gange også "VinterMusvåge", idet den oftest - eller nærmest kun - ses om vinteren, når den er trukket her til fra Nordskandinaviens fjelde.

Fjeldvågen kan også kendes på at dens øvre bryst og hals og hoved er meget lys - næsten hvid - og OGSÅ har en stor hvid plet halen....sådan som en forvokset plet på f.eks. Blå Kærhøg. Fjeldvågen er også en smule kraftigere end Musvågen.

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Jan !

ja det er rigtig med fjeldvågen at den også hedder de andre navne....den holder jeg meget af og om vinteren og netop kun om vinteren ser jeg den...tak for alle dine fakta-oplysnninger...

Jan sagde ...

...en flot Fjeldvåge her...

http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=24311