søndag den 8. marts 2009

Dejlig dansk radio....

Michael Kvium er en dansk, nulevende kunstner, der maler figurativt og han havde en stor retrospektiv udstilling i Århus på kunstmuseet Aros for omkring et-to år siden. Han blev præsenteret i en radioudsendelse i programmet "Besøgstid" fra 28. dec. 2008 og du kan høre den ved at klikke her. Udsendelserne udmærker sig ved at være ret dybtgående og lange ( ca. 1½ time) og det er dejligt at kunne lytte til noget over længere tid fremfor en kort præsentation.
Andre gode udsendelser fra radioen om kunst er fra programmet "Stedsans" og udsendelsen "Det lysende Birk" om Herning kunstmuseum og specielt Aage Damgård fortalt af hans kone Bitten Damgård....se mere her og hør udsendelsen.........men også udsendelsen om konservatorerne fra Statens museum for Kunst i udsendelsen "Med vatpind, røntgen og pensel", ligeledes fra udsendelsen "Stedsans"...se mere her og hør. Programmet "Stedsans" udmærker sig også ved at have lange udsendelser, der går i dybden med et emne.

2 kommentarer:

Allan sagde ...

Tusind tak for linket. Jeg har lige tilbragt en excellent morgen i selskab med Mester Kvium.

Jeg så udstillingen da den blev præsenteret på Aros, men har misset radioudsendelssen. Sandsynligvis fordi jeg blev indlagt på hospital lige omkring den tid.

Men nu hørte jeg den.

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Allan !

glæder mig at du har hørt udsendelsen...jeg missede den også og har først hørt den fornylig.....jeg var også på Aros og så udstillingen....kom til at tænke på hvordan det må være at se så mange års værker præsenteret på én gang for Michael Kvium....man kan sikker komme til at tænke over alle årene og den udvikling, der har været.....det kan nok give stof til reflektion over det man laver....og tiden der er gået.....en dejlig person får jeg fornemmelsen af ved at høre ham fortælle....en fyr der er nede på jorden og reflekterer over sit arbejde og den måde han går til værkerne på og bliver inspireret og måden han arbejder på...ret interessant at høre, synes jeg...