tirsdag den 8. december 2009

Decembermad....


Så er der serveret flæskesteg med rødkål, brune kartofler, flødesovs og en varm men frisk salad af savoykål, forskellige nødder og krydret med appelsinskal og appelsinsaft...og lige netop salaten var den, der samlede retten, så smagen blev en helhed......efter en lang periode med meget vegetarmad, så kan jeg få en stor trang til sådan noget mad her...det kunne også være entrecote, andesteg, oksemørbrad eller andet lækkert kød....med saft og kraft...uhmmm.....man skal bare passe på ikke at spise for meget, for man kan let komme til det og så gå rundt resten af aftenen og være stoppet og tung i maven....man skal stoppe, når man er mæt, men det kan være lidt svært nogle gange....

stegen undervejs i ovnen med masser af dejlig maldon-salt og efter jeg er gået over til maldon-salt, så har jeg svært ved at kunne lide andet slags salt, næsten...det kan lige gå an med middelhavssalt.....men jeg skulle nok lige smuldre salten lidt mere og sørge for, at den kom mere ned i sprækkerne af sværen for så ville den sandsynligvislettere blive sprød....den blev dog også sprød, men jeg var nødt til at give den et kraftigt skud varme tilsidst....

savoysalaten varmer....

kolde kartofler som venter på at blive til brune...

jeg venter på at sukkeret skal smelte, før jeg kommer lidt smør på og de hvide kartofler...

...så brunes de og får en sukkeragtig karamelsmag...

5 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Jamen det er jo næsten som juleaften, for den da. Med hensyn til salt, så er jeg også stor tilhænger af maldonsalt og læsø-sydesalt og så Mariager-sydesalt selvfølgelig...alt andet duer næsten ikke...

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Kirsten !

jamen det var da også næsten som at smage lidt på juleaften....jeg kender ikke Læsø-sydesalt eller Mariager sydesalt...men det lyder lidt spændende selvom jeg vist har viet mig fuldt og helt til Maldon...som jeg synes har en så lækker smag, at jeg helt er på den, hvis jeg ikke har noget i huset....

Esther sagde ...

Sjovt med de der brune kartofler. Som barn kunne jeg ikke fordrage dem - ej heller selvom jeg elskede søde sager.

For et par år siden, ville jeg så prøve dem igen.... og nej.

Mine smagsløg kan slet ikke kapere blandingen af kartoffelsmag og karamel.

Min familie har opgivet, at jeg nogensinde bliver "voksen" mht. brune kartofler... og som de siger " Så er der jo også flere til os" *G*

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

jamen esther...jeg ville straks tænke ligesom din familie...Så er der jo også flere til os"....
men alt forladt...vi bør vel ikke alle have den samme smag.....noget af det værste jeg har smagt var noget som andre opfatter som en delikatesse...trøfler....og det var frygteligt synes jeg....og inden skal nogensinde få mig til bare at lugte til en.....
Mht. de brune kartofler...så tror jeg også det er ret almindeligt at man også serverer hvide kartofler....
Alt forladt søde Esther....ingen brune kartofler til dig...og derfor er du da stadig voksen...måske er det os andre der netop skal have lidt sukker på kartoflen, der er barnet....

Esther sagde ...

Juleaften får vi da heldigvis også hvide kartofler, så jeg lider ingen nød overhovedet.

Haha..... sjovt du lige nævner trøfler.... jeg EEEEEEEEEEEEEEEELSKER smagen og duften af reven trøffel henover pasta.....MUMS.... og bruger næsten altid et skvæt trøffelolie når jeg laver "italienske grøntsager".

Ofte når jeg køber pecorino, er den også med trøfler.

Sjovt så forskellige vi kan være.