fredag den 25. februar 2011

dyre selvforsyning...

Jeg har haft denne wulfmorgenthaler hængende på mit køleskab i lang tid...jeg kan godt lide deres humor...selvom den nogen gange er langt ude....men jeg kan godt lide deres mærkelige tankegange...

Om det handler om forsøg på selvforsyning eller om det er starten på en verdensomspændende virksomhed er svært at sige...men engagementet er der.... se det her

8 kommentarer:

Frøken Solhat sagde ...

*SMILER*

Skønt at se som det vrimler med frø Anita og jeg glæder mig til at følge dine solhat.

Jeg tror bestemt ikke du skal regne med blomst den første sæson..... men det første år danne de blade og blomstre så året efter. Om de er kuldekimere ved jeg erlig talt ikke.....men de tager ikke skade af det lad os sige det sådan :0)

De er langsomme startere så jeg vil anbefale dig at så i potter og de må gerne have det varmt 25-30 grader til de spirer.... de elsker varme:0)

Dyrk dem evt. i krukker den første sæson så kan de komme i drivhuset hvis sommeren bliver kølig - så får de et stort og kraftigt rodnet hvilket er en fordel.....det er i hvert fald sådan jeg selv har haft succes med at så nogle af mine :0)
Rigtig god fornøjelse:0)

Knus Dorthe

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Dorthe...rigtig mange tak for dine råd angående solhat...jeg har et rum, hvor jeg ( tror jeg) kan holde en temperatur på de der 25-30grader...så nu ryger de nok i en potte med jord her i weekenden...mon ikke de kan tåle at stå lidt køligere, når de er spiret ?
Rigtig rart at vide lidt inden man går igang og godt at vide det med at de ikke blomstrer første år...og hvis jeg nu sætter dem i krukker og i drivhus vinteren over...er der så en grænse for hvormeget kulde, de kan tåle hele vinteren ? ellers må jeg jo bare prøve mig frem....måske jeg skulle lade en enkelt stå i mit meget kølige men frostfrie rum indendøre vinteren over ?

Madame sagde ...

Ja, det er skøn humor, Anita :-) Det minder mig om et et kursus, jeg engang var på, hvor vi skulle lære at brainstorme og komme med masser af ideer uden hensyn til, om de var mulige at udføre i virkeligheden. Man skal ikke lade sig begrænse :-))

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Madame...ja det har du da ret i....og det er dejligt frigørende og skaber ny energi....jeg synes også det var lidt sjovt at det var dyr...men sikkert et godt valg...for det siger vel egentlig lidt om det du nævner...at vi ofte kan være begrænset i vores tankegang...og her tænker jeg at ænderne er et godt symbolsk valg...for ænder er jo dyr og de kan jo hverken tænke eller finde på nyt udenfor deres instinktive liv i andedammen...og vupti! så er der bagt brød og verden er åben...det er sgu så positivt...

KirstenK sagde ...

Jeg elsker WulfMorgentaler...netop fordi de er så langt ude..De findernogen gange på noget man selt ikke troede muligt nogen hjerner kunne udtænke...Det er med dem ligesom Poul Dissing, enten hader man dem, ellers så elsker man dem!

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

ja du har ret Kirsten...så langt ude, at man ikke helt er med nogen gange....så man bare siger: HVAD ? når man ser nogen af deres ofte meget blodige og morbide tegninger...men jeg elsker dem også...afgjort....de rammer ofte på kornet alligevel, selvom det kan være virkelig langt ude...men sådan er samfundet vel også...laangt ude nogen gange...så man næsten ikke tror det er sandt... :O)

Frøken Solhat sagde ...

Søde Anita ......det var så lidt:0) Jeg kom helt fra det igen......men nu er jeg her - glemte at sige at frøene meget gerne må have låg eller plastik pose over sig indtil de spirer så de holder på fugtigheden.

Jo når de har spiret må de gerne/skal helst stå lidt køliger men ikke koldt da de er varme elskende. De skal nok klare vinteren i potter selv om det fryser......det plejer mine i alletilfælde - det er jo stauder så når de er plantet ud får de jo også frost.

De er meget langsomme startere om foråret de venter på varmen ydermere er de heller ikke begejstret for at kæmpe alt for meget om pladsen med andre planter......ikke de første år indtil de har etableret sig godt og grundigt :0)

Pøj pøj med såningen :0)

Knus Dorthe

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

tusind tak Dorthe !

jeg skal have dem sået idag..iaften...