tirsdag den 22. februar 2011

Frokost sandwich....

Baconsandwich


Baconsandwich med ærtefyld, hvidkål og icebergsalat.






















Faktisk var dejen en rest dej fra en pizza, vi fik dagen før...så der blev bagt boller af pizzadejen......de blev lavet i 1½ cm. tykkelse og hævede i et par timer og blev nogle små buttede tingester....ærtefyldet er lavet af en pose frosne ærter, som er kogt og efter vandet er hældt fra, er der til en portion på 500 gr. ærter lige hældt ½ dl. fløde og lidt  presset hvidløg i ( hvidløget kan udelades selvfølgelig).....så er det lagt i et fad og stillet i køleskabet til afkøling....og det er dejligt med den grønne farve, som bevares...

10 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Hva' med fløden kan den udelades? For hvidløget kan der da slet ikke tale om, at udelade, for mit vedkommende... (nå det var bare en joke) Men det ser godt nok lækker ud...

Richard Shilling sagde ...

That looks very delicious! But what made me laugh was how the word bacon sandwich sits there clear as a day amongst the words I don't understand! I love bacon sandwiches and even when I was a supposed vegetarian, I couldn't resist bacon!

Madame sagde ...

Hej Anita, det ser vel nok lækkert ud! Farverne har en stor betydning for, at et måltid ser indbydende ud, og din sandwich ville jeg meget gerne sætte tænderne i :-)

Kom så igang sagde ...

Det ser rigtig lækkert ud, jeg siger som Kirsten hvidløg kan jeg ikke undvære.

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Kirsten...ja den kan godt udelades og man kan bruge vand istedet...eller mælk...opskriften (grundidéen) er fra en opskrift med hestebønnner fra kogebogen "Sølvskeen" og her stod der faktisk bouillon....men ærterne smager godt o forvejen så egentlig behøves det ikke, vil jeg synes...og jeg tror jeg vil lave det uden hvidløg næste gang.....men lidt væske skal der nok i...og man kan selvfølgelig også bare bruge lidt af kogevandet....

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hi Richard..Thanks very much for your comment here on my danish baconsandwich post....actually I have thought about adding a gadget to translating....I normally use translating myself when visiting sites with spanish or chineese or other languages, I do not understand.....but often I find the tranlation so weird and I am not sure I understand it right, but i have noticed when blogs have added a google tranlate gadget on the blog itself...It becomes a better tranlation....If I am right...and I will try to find it and add it to my danish site...
yes bacon is so full of taste so it gives a good thing to a vegetarian meal, I think too...I do not live vegetarian all the time and it is no decision for it from me, when I eat a lot of vegetarian food...just a feeling of doing it and liking vegetables...and I eat meat now and then..but at the time being most of my food is vegetarian....and I could imagine that this year...the rest of it...i would live a lot of vegetables from the garden...while we have plans for at lot of veggies this year...

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Madame...ja det med farverne betyder også meget for mig...ikke at mad uden farver ikke smager godt....men sjovt nok, så kan jeg godt lide at have den dimension med også...jeg har da også prøvet at farverig mad, som ikke var specielt velsmagende...og så må man trøste sig med at det i det mindste så pænt ud... :O)
Men det betyder noget og jeg falder ofte for mad, der er grønt og også ofte for flotte grøntsager...også selvom smagen ikke altid helt hænger sammen med farveintensiteten..
Men når jeg spiser ude i byen, så kan jeg også godt lide at det ser indbydende ud og farverne taler umiddelbart...

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Conny...tak skal du have...ja hvidløg er rigtig godt og jeg bruger også en del hvidløg...og jeg elsker smagen i gryderetter eksempelvis...også sammen med chili...
nogen gange undlader jeg dog bevidst at spise hvidløg...og det er hvis jeg skal være sammen med nye mennesker eller kendte ( for mig vel og mærke) mennesker i en speciel sammenhæng...for det kan virkelig give en kraftig duft ( pænt sagt) på trods af bad og tænderbørstning til den store guldmedalje...det er som om det nogen gange nærmest kommer ud af huden, hvis man sveder...og nogen gange værre end andre...men det smager altså godt....

Cidinha sagde ...

Dear Anita,

Wow ... that sandwich appetizing, colorful, awakens me hungry!
Bacon ... delight! ... I love garlic! Try going to paste with garlic, bread and bake gratin electric ... is divine!


hugs
Cidinha

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hi there Cidinha !

I can imagine how tasty it is..I do it sometimes too...bread with garlic in the oven, guess that is what you meant...and I put some butter on too...it is divine....

Hugs from me too
Anita