søndag den 17. juli 2011

så er det solbærtid...

udsigt mod haven...


solbær på stilk

plukkede og usorterede solbær...


Arbejdet med sortering...1. og 2.kvalitets sortering samt skrald

sorteret i 2 kvaliteter....


1. kvalitets sortering til syltetøj

2. kvalitets sortering med ribber, stilke og umodne bær..til saft...






















Sådan en dag med regnvejr har vi brugt til at ordne solbær som blev plukket igår....1. kvalitets sorteringen bliver frosset og syltetøjet laver vi senere.....idag skal vi have lavet saft af den sortering, hvor vi har stilke, ribber og lidt umodne bær med....så det går eftermiddagen med....

Jeg tror hunden synes vi skulle gøre os mere i kyllingeavl og andet indenfor kødbranchen....et solbær får den ikke til at savle over sin madskål....

5 kommentarer:

Kom så igang sagde ...

Hej Anita.

Her har det også regnet hele dage,er det med vilje, at du har plukket bærene inder de er bleven helt modne?Jeg plukkede solbær i sidste uge og der var næsten ingen grønne bær,der blev 5 kg til syltetøj og når det bliver tørvejr skal jeg have plukket de sidste til saft.

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Conny...det er med vilje jeg har plukket og nogle umodne er kommet med samt et par grønne bær også..men det er 98 % som er fuldmodne...så det er ikke fordi jeg vælger at lave saft af de umodne overhevedet...men det er lettere at plukke når jeg ikke skal sortere de grønne og de umodne for voldsomt fra på klaserne....så de 2% tager jeg med og sorterer ikke fra, til at lave saft af...men til syltetøj sorteres de fra....
jeg tror alt i alt fik vi nok i denne omgang 2½ kg. til syltetøj og vi fik 6 liter saft....vi har dog allerede lavet 14 glas solbærsyltetøj af en plukning i torsdags og som blev lavet fredag...så der har været godt gang i syltetøjsproduktionen og sortering af solbær...nu skal vi heller ikke plukke, sortere eller lave noget af solbær lige de næste dage......
Men alligevel er det hyggeligt arbejde....og man glæder sig over smagen af hjemmelavet solbærsyltetøj på en hjemmebagt franskbrød med smør...og et iskoldt glas solbærsaft...

Madame sagde ...

Hej Anita, hvor ser det lækkert ud med alle jeres modne solbær! Men Birka ville nok sætte pris på, at det var kyllingeopdræt, I brugte tiden på.
Hver gang jeg kommer forbi en solbærbusk, kommer jeg til at tænke på min barndom og min mormors frodige frugthave.

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Madame...ja absolut....kylling, fisk og æg og kød er noget hun sætter meget pris på og hun kender ordet æg...så spidser hun ører ( så meget en labrador nu kan spidse dem)....men en honningmad er også godt...ærter, gulerod og sådan noget er ikke noget hun gider...men æble, dog ikke pærer er hun vild med...jeg tror hun er en lille sukkermås, for slik og kage er hun også glad for...

Nicole Raisin Stern sagde ...

Hej Anita,

What is the name of these berries? You sure picked a lot!

blessings and Love from Northern Arizona,

Nicole