søndag den 16. oktober 2011

Endnu en måde at bruge grønne tomater på...

Tak Anne for dit gode råd i en kommentar om de syltede grønne tomater...jeg bruger bare din opskrift....som er så enkel og rå....og fik lavet lidt marmelade af mine sidste 2½ kg. grønne tomater...

og den gode opskrift tillader jeg mig at bruge her ( har også fundet den på nettet)....

Marmelade af grønne tomater og citroner

5 store grønne tomater
200gr. sukker
1 citron m. skal

Skær citroner og grønne tomater i fine stykker

kog det med sukker i en gryde ved svag varme i ca. 2 timer og hæld det på skoldede glas.


Hyggeligt skærearbejde i duften af citroner...

en lille samling af marmelade...

også hyggeligt at sidde og lave håndskrevne labels...

2 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Det lyder godt nok mega lækkert...Fede labels til marmeladen...

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Kirsten..tak...igår fik jeg marmaladen til morgenmad...på alle mine 4 stk.franksbrød...og det smagte rigtig godt...ja det er lidt hyggeligt ind imellem at sidde og lave små labels til glassene...det som er mest irriterende ved de labels og også ved nogle labels som er på glas fra de oprindelige produkter...er at de kan være svære at få af eller nærmere kan limen fra dem være svære at få af...og jeg vil bruge sem som jeg har...har nemlig fået en hel kasse med klistermærker-labels så der er til mange år der...de er gode at sætte på...men træls, når de skal gøres rene igen....
jeg prøvede lige igår med lidt sprit, og det kunne godt tage det meste, men man skulle bruge en del sprit, syntes jeg...måske kan man bruge noget andet...jeg må prøve en opvaskemaskinetabs....kan ikke så godt smide dem i opvaskemaskinen, da den ikke virker mere....så opvasken her foregår i hånden..men tabs har jeg stadigvæk en del af.....

venligst Anita