torsdag den 19. november 2015

eksperimenter med mønstre...


Jeg har købt nogle neonfarver...fra Søstrene Greene...for lige at prøve...og jeg er faktisk blevet glad for dem...de to jeg har....den orange brugt her er den ene....den grønne brugt her er ikke...
men jeg synes neonfarverne skal kombineres med andre mere almindelige farver...bl.a. den hvide her...
jeg tror min inspiration kommer fra bl.a. kurve og tekstilkunst og mere mønstre generelt....har læst en del bøger og læst på nettet og det sniger sig ind i det jeg prøver af......

4 kommentarer:

Jan sagde ...

Hej Anita.

Neonfarver er spændende......og farlige :-)

Jeg får altid "ondt i øjnene" hvis man parrer grøn og rød.
(Jeg har problemer med netop de 2 farver og i neon "går det helt galt").

Selv bruger jeg ikke neon-farver.....af det jeg ved af ;-)

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

ja Jan..smag og behag er forskellige....hvad bruger du så ? og hvilke konstraster kan du så lide ?

Jan sagde ...

Jeg kan lide masser af kontraster. Det med neonfarverne og lige netop de der nævnte kan måske skyldes mit farvesyn...eller farvefejl eller hvad det nu hedder.

Da jeg var på session dumpede jeg til farveprøverne til visse funktioner, ligesom jeg fik at vide, at jeg ikke kunne blive pilot, tog-fører o.s.v. med det farvesyn jeg har.
Du kender vel de her cirkler fyldt med farveprikker, hvor nogen af dem danner tal ? Dem - de fleste af dem - kan jeg ikke se, jeg kan kun se prikkerne, men de danner ikke tal for mig. Kun nogen gør. Og det diskvalificerer mig til visse jobs.

Jeg har da tøj, som for mig ser ud til at have en farve, men som jeg ved - fra Lillemor og ekspedienter - er en anden farve. F.eks. dybe grønne eller blå eller grå kan være svære for mig at se hvad er. Nogen synes jeg de kan være blå og så er de grønne eller grå eller omvendt. Det lyder bizart og mærkeligt men sådan er det. Det er oftest farver der ligger tæt på hinanden i farvespektret.

Til daglig har jeg ikke ´problemer med farver, jeg kan sagtens se farverne - de fleste af dem - men for mig er der altså nogle der er svære at se om de er det ene eller det andet.....oftest når de optræder sammen. Især skulle man tro at det handicapper mig når jeg elsker at se på kunst, men jeg kan altså godt se de forskellige grønne farver der er i f.eks. landskabsmaleri o.s.v.

Det er svært at forklare, det skal opleves :) sammen med mig :-D

Om det er derfor Neon-farver "får det til at gøre ondt i øjnene" - de skriger nærmest - har måske noget med det at gøre. Jeg ved det ikke.

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

okey....man ved vel heller ikke selv egentlig hvordan man mere præcist ser farverne, om man ser dem som andre....og som du nævner er det nok mest ovre i farvenuancerne....og man kan da osse sagtens blive ueninge med andre om en farve...om den er blå eller grøn, hvis det er blandingsfarver...f.eks blanding af grøn og blå...hvornår er den blå og hvornår er den grøn hvis man blander dem ligeligt....eller en rødbrun....