torsdag den 31. marts 2011
hjemmelavet pasta/pastasauce
Selvom Orla har lavet denne ret kommer den nu alligevel på min blog.....den smagte fint og det er første gang jeg smager hjemmelavet pasta......og ikke sidste gang....det er lavet kun ved at bruge foodprocessoren....og inspireret af en af Jamie Olivers udsendelser i tv......
pasta: hvedemel og æg røres sammen så det ligner gryn...så tages det op og æltes i hånden og rulles ud på et stykke bagepapir...da vi endnu ikke har en pastamaskine.........og her skæres det i strimler...koges ikke mere end et par minutter
pastasauce: ½ selleri rives.....3 store gulerødder ives.......3 løg i ringe.....3 fed hvidløg skåret i tynde skiver.....150 gr. skiveskåret bacon.....1 ds. flåede tomater...chilipulver efter smag
Først klares løgene i olie....resten pånær de flåede tomater og chili kommes i.....steges lidt halvtørt.....så kommer flåede tomater i og det smages til med chilipulver...og her kom også lige en anelse mælk i til sidst...
pyntes med min favoritkrydderurt..citronverbena...og lige et par meget små salatblade...og der blev også lige drysset lidt revet ost på forresten...
og så vil vi købe os en pastamaskine til fremtidige pastaretter....
Etiketter:
Anita Thomhave Simonsen,
citronverbena,
Mad,
pasta
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
10 kommentarer:
Dear Anita
Jamie Oliver ... pure inspiration! Pasta... sauce ... ... aroused my appetite!
Pretty pictures! Have a pasta machine is very good!
hugs
Cidinha
Hi Cidinha...yes Jamie Oliver is very good inspiration and he surely aroused my appetite everytime I do watch a show about food in tv by him....he is acttually one of the best to make food on television I know of....
Have a nice day Cidinha...
Hugs from me Anita
Uhm... det ser godt ud. For mange år siden lavede jeg faktisk tit pasta selv, måske jeg skulle have maskinen frem igen. Hvis jeg kan finde den. På den anden side så kan man jo lige så godt rulle det ud. Så spare man rengøring.
Anita, har du set Camilla Plums nye have bog. Den er dejlig og morsom.
Hej Anne!
åh ja der var noget...rengøring af køkkenmaskiner kan faktisk godt tage tid....og egentlig tog det ikke så lang tid at rulle det ud...ihvert fald ikke til to personer...
Jeg har ikke set Camilla Plums nye havebog...vidste faktisk ikke at hun havde lavet en ny...men jeg må da ind og se på nettet, hvad det er...og Camilla Plum er faktisk ret morsom i hendes måde at skrive på...på sådan en ret bramfri måde......tak for henvisningen til den...humor gør det jo aldrig noget, at der også er i en havebog....i det hele taget så holder jeg meget af indledningen i nogel af hendes madprogrammer, hvor fisk og grøntsager flimrer rundt som en anden tegneserie...det er sådan et signal om at det også skal være sjovt.... :O)
Rigtig god Søndag Anne...:O)
Hej Anita, det ser vel nok indbydende ud! Jeg tror aldrig, jeg har smagt hjemmelavet pasta, men jeg forestiller mig, det virker blødere og mere frisk i smagen.
Dine tallerkner er underskønne! Hvad hedder det stel, ved du det?
hej Madame ! ja tak skal du have...der er vist gået lidt pasta i vores madlavning for tiden...lavede lige her den anden dag pasta med brændenælde og mælkebøtteblade.....og igår lavede vi lasagneplader til grøntsagslasagne...så det er der da vist...og så fik vi købt en pastamaskine på tilbud og den er god til at rulle lasagneplader ud med..og det er netop blødere og mere smagfuldt som hjemmelavet...
Jamen tallerknerne er jeg glade for du kan lide....de er fra et stel som hedder "Golden summer" fra Royal Copenhagen og desværre så er det nok ved at være ret svært at få det, mere til det....for produktionen af det er indstillet.....det er vel fordi de ikke solgte nok, skulle man tro....men jeg har heldigvis en hel del af det som jeg på et tidspunkt i tide og utide ønskede mig i gave....det er et stel som blev genoplivet på et tidspunkt og er oprindeligt fra år 1900 såvidt jeg husker....jeg bruger det både lidt til hverdag og oftest til gæster men så bruger jeg det til fotografereing af mad....ellers har jeg også noget hverdags, men det er efterhånden ved at være så skåret, at jeg skal have set mig om efter et nyt hverdagsstel....
Hvor fedt du lige har et indlæg om hjemmelavet pasta...jeg vil nemlig prøve at lave ravioli her i weeenden og har lige jkøbt mel dertil... Jeg har kun smagt hjemmelavet pasta en gang før og det smagte mega godt...Via dit indlæg har jeg straks mere mod på raviolien
hej Kirsten...ja faktisk så fik alle de der pastaplader til lasagne Orla til at tænke på en ret med dej udenom noget grøntsag eller kød og jeg tænker om det måske er det som hedder ravioli ?
ja der er mange muligheder.... held og lykke med retten...
Det lyder rigtig lækkert Anita.
tak skal du ha` ...Conny....jeg er nok blevet ret solgt til hjemmelavet pasta....:O)
Send en kommentar