radiser, spinat og salat |
porrer som er forkultiveret inde, kommer ud under beskyttelse. |
her ses forårsløg fra radisebedet...endelig på vej. |
Det er en stor glæde at følge de små spirer af salat, spinat, radiser, og endelig forårsløgene i det beskyttede bed i drivhuset.....mandag fik de lov til at få lidt luft og plasten kom af i et par timer...og det var lige før jeg glemte at lægge det på i tide...jorden er meget våd stadig og jeg behøver ikke at vande den....men jeg holdt øje med de så spirer fra forårsløgene, så de ikke tørrede ud....men det behøvede jeg ikke være bekymret for, fandt jeg ud af...der er godt fugtigt i jorden......men lidt luft i varmt vejr er godt...det kan jo også komme bakterier, hvis der er for indelukket og fugtigt...så jeg tror de havde godt af det.....det er en erfaringssag, vil jeg tro...og her skal man holde godt øje og forholde sig til vejret også...for det bestemmer også hvordan der i drivhuset.....varmen inde i drivhuset var godt over de tredive grader om eftermiddagen...men man skal holde øje for pludselig daler temperaturen drastisk....og her kunne jeg godt lige blive lidt forvirret af, at vi nu er gået over til sommertid....
Sommertiden spiller også ind når vi sammenligner temperaturer med tidligere..og nu er det jo en time tidligere, vi sammenligner med...for vi beholder tiderne...sådan ca. kl. 8 - 12 - 18.......det ville nok være bedre at måle kl. 6...men ærligt talt så gider jeg ikke....jeg vil have min kaffe.....vi gjorde det lidt i starten...sådan bare for at få en fornemmelse af udsvinget i temperaturen...og her taler jeg bare om temperaturer i de beskyttede bede i drivhuset...
Udover det så måler vi lufttemperaturen inde i drivhuset...minimum og maximium i døgnet....og så måler vi også jordtemperaturen ude på markstykket...og gør det to steder...under plasten, hvor der skal lægges kartofler og generelt bare på jorden på markstykket....men her er vi ikke så konsekvente med at måle morgen/middag/aften...gør det mest sidst på dagen...men måske var det en god idé...
Temperaturerne bruges til at få en fornemmelse af, hvornår det er formålstjenstligt at så forskellige afgrøder og særligt i forhold til kartoflerne holder vi lidt øje.....og her er det en gennemsnitstemperatur, der er vejledende.....jorden er anderledes end vi er vant til..mere sandet og varmer hurtigere op end det vi har andre steder....så det er også et spørgsmål om at lære jorden at kende....
2 kommentarer:
Anitta
Jeg er spændt på, at se om du bliver belønnet for det det store arbejde du gør og hvor når du kan begynde, at spidse af alt det grønne du har sået.
Hej Conny !
jeg tror ikke det varer så længe med radiserne....drivhuset gør en stor forskel til friland...jeg tog mig lige sammen her til morgen og gik ud og målte temperaturen på marken...både under plasten og på den bare jord...og under plasten var den 3 grader og ellers var den omkring 0...ved ikke om den var lavere faktisk for jordtermometeret kan ikke måle lavere åbenbart....men forskellen passer dog nogenlunde med mine andre få morgenmålinger, hvor der er en 3-4 graders forskel om morgenen og forskellen stiger lidt til en 4-5 graders forskel i løbet af dagen....så plasten gør lige en tre graders forskel minimum her...
jeg håber også arbejdet bærer frugt og der bliver gode ting at spise....igår ville jeg have lagt kartofler inde i drivhuset...2. omgang, men da jeg skulle til det var der ret meget blæst lige ind der hvor døren er og her ved siden af står det plastoverdækkede bur med tynd plast og jeg var bange for det ville blæse istykker, hvis jeg åbnede for det..så kartoflerne må vente til forhåbentlig idag, at blive sat i bed nr. 2 med kartofler i drivhuset...man kunne vel kalde det "kuvøsekartofler"..:O)...sådan tænker jeg lidt, når jeg går ind og pusler om de bede med både plast og bobleplast....
Send en kommentar