mandag den 14. juli 2008

Fryden ved hindbærsnitter....


Efter at have næsten savlet af fryd over to hindbærsnitter fra Mocca city i Aarhus, besluttede vi at det kunne vi da nok godt klare selv at bage sådanne lækkerbidskener...så Orla købte ind og bagte efter en god opskrift med meget smør......og jeg lavede glasur....
Meeen...hindbærsnittens veje er uransagelige og ikke let fremkommelige....og sammenlignet med smagen af Mocca citys dejlige smørbefængte snitter, så må jeg indrømme at vores var en skuffelse....ikke slemt, men en skuffelse, indrømmet.....
Næste gang så kommer vi mere smør og mindre mel og sukker og istedet for sukker så vil vi prøve med flormelis i dejen...men så er det vi kommer til min del af kagen, glasuren....den var efter min mening slem...jeg har brugt kogende vand og ren flormelis og smurt det over kagen...smagen var bare alt for meget af ren flormelis...og det smagte ikke ret godt efter min mening....Camilla Plum anbefaler bedende i sitet hindbærsnitten.dk at man skal bruge citronsaft istedet for vand, hvis man nu absolut skal have glasur på, for det er ikke nødvendigt efter hendes mening....på hindbærsnitten.dk nævnes dog at en rigtig hindbærsnitte bør have glasur ellers er det bare et fedtebrød...uha...tør man så undlade.....
livet er hårdt, når hindbærsnitten ikke vil som vi vil..suk!

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

ihhhh... hindbærsnitter – DER er min svaghed!!! De smager himmelsk, men har aldrig begivet mig ud i selv at lave dem. Jeg synes at de skal have glassur, og den skal være kold og sprød. :) Jeg bruger (til andre kager) citronsaft af gode friske citroner, sammen med flormelisen. – og så et tyndt lag! :)

De er ellers flotte jere snitter! :)

Kim sagde ...

Jeg elsker hindbærsnitter, men man kan da ikke lave dem uden glasur ;-)

billedmager sagde ...

Hmmmm de ser lækre ud!

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Helle !

ja det kan være jeg skulle prøve med citronsaften og så et tyndt lag ( det sagde Orla faktisk også til mig..et tyndt lag)....

Hej Kim !

nek jeg synes også der skal glasur på...om jeg så kommer for meget så er det sket i lækkerhedens navn....men måske skal det være lidt med måde her...og så bare en mere smørindeholdende dej....læste på hindbærsnitten.dk om en der havde fået sendt en hindbærsnitte i en foret kuvert til England fra Danmark....hvad spiser man egentlig af kager i Kina...ja det er nok et vidt begreb...er det noget I gør I ?

Hej Anita....Billedmager !

tak for kommentaren....de smagte udmærket og var da også en nydelse, men ikke på højde med Mocca citys snitter.....men billedmæssigt gør de sig...man kan dog godt fornemme et tykt lag glasur..Orla fandt også ud af, at hindbærmarmeladen skal være et tyndt lag også....learning by doing, som sagt

Kim sagde ...

De har ikke samme tradition med kager som vi har i Danmark og andre steder i vesten. Deres brød er generelt meget sødt (bortset fra de dampede boller) så de erstatter nok kagerne. Dog er der nogle "højtider" hvor der høre specielle kager til, men de er nu sjældent en fornøjelse.

Der er ved at komme flere bagere, men de fleste er af Holliland typen og det er lidt som at række tungen ud af vinduet.

Anonym sagde ...

Sent til festen, men jeg elsker at bage hindbærsnitter til mine børns fødselsdage, og jeg skulle lige genfinde en opskrift og fandt så herinde *s*
Jeg plejer at røre glasuren (og der SKAL altså glasur på hindbærsnitter, Camilla Plum! *s*) med mælk lige fra køleskabet!! Til nød kan det lige få nogle sekunder i mikroovnen for at blive varmet op, men laver man det med mælk, bliver det knap så transparent i det og jeg synes, det gør den mere "fyldig" og knap så sukret...