grønne tomater skåret i både... |
glas og låg bliver skoldet og skyllet i atamon... |
lagen koges op... |
grønne og lidt rødmossede tomater... |
grønne tomater i drivhuset... |
Et stort glas syltede grønne tomater.... |
Til sidst har jeg haft rigtig mange grønne tomater i drivhuset og andre end jeg selv har fået grønne tomater til syltning .....
1 kg. grønne tomater
3 dl. eddike
3 dl. vand
600 gr. sukker
1 stang vanille el. 6 tsk. vanillesukker
atamon
Jeg har skåret mine tomater, som havde forskellige størrelser, i både...bruger man små grønne tomater så skal de prikkes dybt med en gaffel....nogel skærer også et kryds i toppen af tomaten...
Lage af eddike, vand, sukker og vanille koges op og koges igennem i et par minutter...Tomaterne lægges i et lag ad gangen og koger op og koger videre ved svagere varme i 5-7 min.....så tages de af og lægges i skoldede atamonskyllede glas...ca. halvt fyldt....når alle tomaterne er kogt og lagt i glas...koges lagen op og tages af blusset og står og køler i 10-15 min. og så tilsættes atamon...der skal bruges 2-3 tsk.
Så hældes den varme lage over tomaterne, næsten helt op....og her gælder det om at have nok lage...jeg tilsætter for en sikkerheds skyld lidt mere vand og eddike og sukker til lagen fra start....så jeg er sikker på at have nok ( overskydende kan evt. bruges til at lave lidt syltede agurker til at stille i køleskabet en uges tid...)...og her kan tomaterne godt hoppe opad i glasset, men når glassene har fået låg på, der er skruet godt fast...så falder tomaterne ned i lagen efter at have stået og kølet af i glassene.....
Det anbeafles at lade det trække i 14 dage før det spises....opbevar det køligt...i et koldt rum gerne under 10 grader, hvis det er muligt...eller i svaleskab eller køleskab.....