Kokken Claus Meyer har bl.a. lavet kogebogen "Mad med Meyer" og den har jeg nydt af flere årsager....både den gode mad som vises og de gode opskrifter som jeg har haft stor glæde af....
Men det som gør bogen til noget særligt er skildringen af samværet og inspirationen fra og til de 3 personer han har inviteret med til at lave maden og krydre bogen med billeder, ord og musik, nemlig maleren Lise Malinowsky, forfatteren Kirsten Hammann og forfatteren og komponisten T.S.Høeg.
Man fornemmer bare den nydelse det er at lave mad og være sammen om den gennem hele bogen...og så udstråler Claus Meyer også at maden skal opleves med alle sanserne....og det er bare så rigtigt...mad skal være lækkert og man må gerne bruge fingrene og smovse i lækker mad efter min mening....
I bogen på s. 28 er skrevet et skønt digt af T.S.Høeg om rabarberen som skal være mit emne for dette søndags-indlæg:
RABARBER, RABARBER, DIN HIDSIGE PROP
VI DOLKER DIN RØDE OG RASENDE KROP
SÅ SYNG DINE SIDSTE OG SURESTE VERS
OM LIDT ER DU SNITTET PÅ LANGS OG PÅ TVÆRS.
RABARBER, RABARBER, DU HAR BRUG FOR DRESSUR
OG SØDME OG SMÆK PÅ DET VARME KOMFUR
TRÆD GLADELIGT OP PÅ DIT SUKKER-SKAFOT
DU FØDES IGEN SOM RABARBER-KOMPOT.
Her er mine købte økologiske rabarber fra Tånum...
Nu skal de lige koge i lidt vand og så lidt sukker og køles af....så er der rabarberkompot til aftensmaden....
Noget af mit havearbejde i dag gik ud på at rense rabarberbedet for det efterhånden ret høje ukrudt......disse fine vinrabarber er mine egne som lige skal have lov til at vokse lidt mere...
vejret var skønt til havearbejde...ikke for varmt eller for koldt.....
Der er stadig masser af ukrudt i rabarberbedet, men nu kan rabarberne få sig lidt lys og luft og så må jeg se, hvordan jeg får renset bedet, men det kan godt vente et par dage nu....
8 kommentarer:
Skønne skønne rabarber... :D Jeg glæder mig til vores er spiseligt store! :)
Et sjovt digt - som jeg har tilladt at gemme! :) Håber det er ok??
Jeg elsker også rabarber og kan lide at bruge dem. Jeg har lavet grød af dem to gange iår. Vi har dem stående på en lang række.
Hej Helle!
Ja det må du gerne gemme...glæder mig over du også har rabarber...vi gemmer jo også vores lidt, men heldigvis kan man købe...
Hej Billedmager..Anita.
Det var dog en god ide, at have dem stående på en lang række....jeg har også solbærbuske og de står enkeltvis og netop m.h.t. dem havde jeg faktisk tænkt, at de burde stå på en række....så den idé bruger jeg ved nye tiltag i haven...
Det er en god ide at give dem gødning - dyregødning eller hvad man nu har, hvis man vil have dem store. Jeg hørte min morfar fortalte om mine oldeforældre gravede lokumsspandens indehold ned i nærheden rabarberen.
Hej Anita!
Ja det har jeg vist også hørt noget om gødningebunken ude på landet og rabarber...meeeen jeg har noget tørret hønsegødning, som jeg tror er det jeg bruger......men det er ikke fordi jeg gerne vil have megastore rabarber for denne sort er små og fine, de skal bare bliver lidt større inden jeg begynder at tag af dem....
Mine forældre gravede lokum spanden ned bag ved rabarberne, Vores rabarber havde blade der var mindst 1 m i diameter og vildt store rabarber.
Er der mon nogen herinde der ved om man kan plukke rabarber efter de er gået i stok?
Eller er det baer at vente til næste år.. Hvilket jeg synes er ærgeligt!
Inge Voigt
Det er ikke T.S. høeg der har skrevet Rabarberdigtet, men Kirsten Hammann!
Send en kommentar